Nyt om regeringens planer om SU i Danmark

Der har nu i nogen tid været snak og planer om nedskæringer på SU i Danmark. Et emne der kan få sindene i kog, og som der er utrolig mange meninger om. Det er snart 10 år siden, at jeg selv dimitterede fra Aarhus Universitet. Jeg er én af dem, der klarede mig med min SU hver måned og som arbejdede i alle ferier for at få lidt ekstra. Det siger jeg ikke for at pudse min glorie, men det er fakta. Huslejen var billig på kollegiet, og der blev bladret lystigt i tilbudsaviserne fra diverse supermarkeder. I dag skal mange helst bo i lejlighed, og der skal være penge til cafébesøg hver uge, siger de unge. Skal Staten betale for det? Hvor heldige er vi, at vi overhovedet får penge for at studere hver måned? Og oveni købet har mulighed for at tage et SU-lån til en utrolig billig rente? I andre lande, som for eksempel USA, er det helt i den anden grøft. Der får man gæld, og mange arbejder gratis efter endt uddannelse i 6-12 måneder, blot for at få en fod indenfor i et firma. Ville det nogensinde ske herhjemme, at man arbejder gratis? Nedskæringer eller ej. SU i Danmark er fornemt i sig selv. Hvad er jeres mening?

(Visited 390 times, 1 visits today)